Vasaplan 7, 111 20 Stockholm, Sweden

Latitude / Longitude 59.332631 / 18.056491

Vasaplan 7, 111 20 Stockholm, Sweden

Latitude / Longitude 59.332631 / 18.056491

Vasaplan 7, 111 20 Stockholm, Sweden

Latitude / Longitude 59.332631 / 18.056491

ETT UNIKT DESIGNHOTELL,
I ORDETS ALLA BEMÄRKELSER

Nordic Light Hotel vill levandegöra Nordens unicitet på ett tillgängligt och dynamiskt sätt. Så för oss handlar inte design bara om form och material. Det är genom den vi manifesterar vår tolkning av nordisk kultur och utmanar det nordiska uttrycket. För att lyckas med detta har vi haft ett omfattande samarbete med huvudarkitekt Todd Saunders, övergripande designansvarig John Tong och noggrant utvalda nordiska möbeldesigners. Tillsammans har vi lyckats skapa en plats där varje enskilt element är en del av en större tanke, en gestaltning av den region där vi verkar. Här kan du läsa mer några av alla inblandade.

+TongTong

+tongtong

En multidisciplinär designstudio som drivs av en känsla för möjligheter och en passion för att utveckla rum som när och inspirerar kreativitet. Varje projekt syftar till att transformera den fysiska miljön till en dynamisk upptäckt som är såväl högst funktionell som rik på kulturell betydelse. Grundande designern John Tong är internationellt erkänd och har genom åren vunnit ett stort antal designpriser. Hans lång meritlista inkluderar kunder som IKEA, Estée Lauder – MAC Cosmetics, W Hotel och MTV Canada och hans jobb har ställts ut på bland annat MOMA i New York City.

Todd Saunders

Saunders Architecture

Internationellt erkänd, publicerad och prisvinnande byrå som grundats av kanadensiska arkitekten Todd Saunders. Deras ton är modern och människocentrerad med en djup respekt för den naturliga omgivningen. Byrån är både entusiastisk och dynamisk och sysselsätter ett multidisciplinärt team av arkitekter, ingenjörer och konstnärer. Deras fokus är inte att göra så många projekt som möjligt utan snarare att ta sig an ett fåtal betydande åt gången. Det är det som möjliggör den modiga och innovativa design som de också är kända för.

Stol av Marcus Bergström på Nordic Light Hotel

Studio Marcus Bergstöm

Designstudio som huvudsakligen arbetar med att utveckla möbler och rum för specifika kontexter och situationer, med fokus på material, hantverk och produktionssätt. Studion ligger i Göteborg och arbetar med ett nätverk av kollegor runtom i världen, för att på så sätt kunna ta sig an internationella uppdrag.

Samtidigt som det är en praktiserande designstudio så är den också en plattform för akademiskt engagemang vid institutioner såsom Central Saint Martins, The Cass School of Architecture, Goldsmiths University, Hochschule Luzern, SVA och Göteborgs universitet.

Fredrik Paulsens

Arbete omfattar allt från möbler till inrednings- och mässdesign. Han är intresserad av att skapa en känsla av gemenskap och att hitta nya sätt att göra oberoende och småskalig design mer tillgänglig. Fredrik är medgrundare av Örnbergsaktionen, medlem i designgruppen LAST och gästföreläsare på Beckmans Designhögskola. I Fredrik Paulsen arbetsspektra, kastas anti-konsumismidéer, konstgjordhet och motkultur ner i ett kreativt blandkärl som hyllar material, färg och form. Med en lekfull inställning till vardagliga ting, experimenterar han med nya kreativa processer.

Mats Theselius

Arbetet står långt från den kliniska funktionalism som präglat möbelarkitektscenen under stora delar av 1900-talet. Det bär den ovanliga kombinationen av att kännas bekant med den värld vi lever i och samtidigt helt okänd, osedd. Hans arbete rör sig mellan konst och design och han arbetar såväl med olika konstkommissioner som med egen produktion, utställningar, set design, installationer, böcker, filmer och musik. Han skapar också sina egna, unika fåtöljer. Theselius utbildades vid Konstfack i Stockholm och arbetade till en början med småskalig arkitektur. Han blev så småningom professor HDK i Göteborg och senare medlem i Svenska Konstakademien. Mats arbete finns representerat på muséer och institutioner runtom i Norden, i Tyskland, Usa och i Ryssland och han har genom åren belönats med ett stort antal design- och konstpriser.

Uglycute

Design- och arkitektbyrå i Stockholm som grundades 1999. De arbetar med att bredda designkonceptet genom att korsbefrukta det med deras olika professioner och genom att analysera dess samhällspåverkan. Detta görs inte bara genom att praktisera arbetet utan också genom att skriva, undervisa och organisera workshops.

Sami Kallio

Inredningsarkitekt och möbeldesigner från Göteborg, med utbildning från HDK i Göteborg och UIAH i Helsingfors. Hans design bygger ofta på en traditionell och funktionell bas, men med ett designelement som gör det till något nytt. Han har sin egna möbelverkstad och designstudio där han själv skapar och testar alla sina prototyper innan han skickar iväg dem till rätt möbelproducent.

Kallios drivkraft är kärleken till bra hantverk och nyfikenheten i att utmana nya eller välkända material. Det är genom detta han hittar sina idéer för såväl visionär som traditionell möbeldesign. Målet är att skapa möbler som är hållbara både tekniskt och i sin utformning så att de kan gå vidare i arv till nästa generation.

Klädhängare av Sahand Hajimirzaei