Nordic Light Hotel BOKA BORD
BOKA BORD
Nordic Light Hotel
BOKA BORD

Vasaplan 7, 111 20 Stockholm, Sweden

Latitude / Longitude 59.332631 / 18.056491

Vasaplan 7, 111 20 Stockholm, Sweden

Latitude / Longitude 59.332631 / 18.056491

Vasaplan 7, 111 20 Stockholm, Sweden

Latitude / Longitude 59.332631 / 18.056491

Vasaplan 7, 111 20 Stockholm, Sweden

Latitude / Longitude 59.332631 / 18.056491

LYKKE & LÖJROMSBAREN

– En modern tolkning av nordisk mat och kultur

Det är kanske inte alltid självklart att äta på hotellet när du är bortrest. Men i det här fallet måste vi nästan insistera. Hela Nordic Light Hotel handlar om att få ge dig en känsla av Norden och nordisk gästvänlighet, och vår restaurang är inget undantag. Med nordiska smaker och råvaror i fokus serverar vi alla våra rätter med en modern twist. Menyn är häften vegetarisk och andra hälften fisk, skaldjur och kött från den nordiska regionen.
Men det är inte bara smakerna som gör det här stället till en showstopper. Den övergripande designvisionen som det kreativa geniet Todd Saunders står för, och alla unika möbler som noggrant valts ut från 10 nordiska designers, förkroppsligar tillsammans Nordens innersta natur. Den strama inramningen i askträ utgör som en scen till vilken färgerna, mönstren, möblerna och framförallt människorna adderar livet och värmen. Det är en modern dröm om Norden som kommer till liv. 

Välkommen till en ny slags nordisk matupplevelse, utan pretentioner men med all smak och exceptionell service du kan önska.

Nyår med löjrom, caviar och champagne

 
Fira in det nya året med fyra serveringar av nordisk mat i en unik miljö.
Här får du prova skillnaden mellan olika sorters rom och caviar, skåla i champagne och uppleva nordiskt värdskap.  

Alla unika möbler som noggrant valts ut från 10 nordiska designers, förkroppsligar tillsammans Nordens innersta natur. Den strama inramningen i askträ utgör som en scen till vilken färgerna, mönstren, möblerna och framförallt människorna adderar livet och värmen. Det är en modern dröm om Norden som kommer till liv.

NYÅRSMENY BOKA NYÅR

Julbord med fisk och skaldjur

 
Bland fisk- och skaldjursrätterna ingår en halv hummer per person, havskräftor, räkor, krabba och röding samt lax och sillinläggningar i alla former. Skaldjuren förstärks av de klassiska favoriterna och utvalda nordiska charkuterier så som hemlagad leverpastej, gårdslamm, renkött och älgkorv.

Dessertbordet är signerat konditorn Marita Ahonen som tillverkar allt från praliner, knäck, chokladkolapaj till mandelmusslor med hjortrongrädde och ris à la Malta.  Ett flertal ostar från svenska gårdar och bland dryckerna finns över sjuttio sorters vodka, gin och akvavit från nordiska destillerier.

  • Vuxen från 650:-/p
  • Barn 1 – 12 år betalar 25:- per fyllda år

BOKA JULBORD

RESTAURANG LYKKE

 
Ta med dig dina egna favoritmänniskor eller möt nya vid vårt community-table. Lykkes meny är en upptäcktsfärd i den nordiska matens traditioner och framtid. I klassiker och i experiment. Ofta med rötterna i fisk, skaldjur och kött från den vilda, fria naturen och noggrant utvalda primörer från lokala producenter. Alltid ackompanjerat med det du behöver i dryckesväg. Våra erfarna sommelierer guidar dig gärna genom den generösa vin-och dryckesmenyn.

Lunch – Måndag – Fredag: 11.00 – 15.00
Middag – Alla dagar: 17.00 – 23.00

Á LA CARTE MENY BOKA BORD

LÖJROMSBAREN

 
Vår bar, Löjromsbaren, är en njutning för törstiga på livets goda. En plats för att skämma bort sig själv och sitt sällskap med ett sällsynt vin, en iskall öl eller mängder av bubblor. Och löjrom. För löjromsbaren serverar, som namnet antyder, den svenska specialiteten i en rad olika varianter.
Men en nordisk upplevelse är inte komplett utan musik och vi kommer alltid att göra gott om plats för den. I våra hjärtan, i våra spellistor och till och med live när vi har artister vi vill introducera för dig. Din kväll hos oss kommer att få sitt alldeles eget soundtrack.

Söndag – Tisdag: 11.00 – 00.00
Onsdag – Lördag: 11.00 – 01.00
Köket är öppet alla dagar 11.00 – 23.00

Cocktail MENY

 

FRUKOST

 
Vår frukost måste upplevas! Börja dagen med en välsmakande och till största delen ekologisk frukost i centrala Stockholm. På vårt välfyllda buffébord hittar du hemlagade sylter och marmelader, nybakt bröd, pålägg och även ett stort utbud av både frukt och grönt. I frukostbuffén ingår även kaffe, te och juice. För dig som är hotellgäst hos oss ingår frukost alltid i rumspriset.

Om du inte är hotellgäst men ändå önskar att ta del av vår frukostbuffé är priset:

  • Vuxen 195:-/p
  • Barn 4 – 12 år 110:-/p
  • Barn 0 – 3 år äter gratis

Öppettider:
Måndag – Fredag 06.30-10.00
Lördag – Söndag (övriga helgdagar) 07.30-11.00

BOKA BORD

 

Brunch

 
Helgbrunch är som bekant en del av livets godaste, men nu gör vi bra ännu bättre. Varje lördag och söndag kl.12.00-15.00 kan du komma och njuta av en nordisk brunchbuffé med härliga skaldjur och förfriskande bubbel till, hos oss på LYKKE. Till tonerna av energisk, nordisk musik dukar vi upp färsk fisk och skaldjur, noggrant utvalda nordiska charkuterier och en dessertbuffé signerad vår fantastiska konditor Marita Ahonen.

Sen vågar vi väl säga att miljön i sig, utformad av några av nordens bästa möbeldesigners och arkitekter, inte är en dålig inramning. Så varmt välkommen till oss. Och du, kom hungrig.

  • Vuxen 325:-/p
  • Barn 1 – 12 år betalar 15:- per fyllda år

BOKA BORD