Nordic Light Hotel BOKA BORD
BOKA BORD
Nordic Light Hotel
BOKA BORD

Vasaplan 7, 111 20 Stockholm, Sweden

Latitude / Longitude 59.332631 / 18.056491

Vasaplan 7, 111 20 Stockholm, Sweden

Latitude / Longitude 59.332631 / 18.056491

Vasaplan 7, 111 20 Stockholm, Sweden

Latitude / Longitude 59.332631 / 18.056491

LYKKE & LÖJROMSBAREN

– En modern tolkning av nordisk mat och kultur

Det är kanske inte alltid självklart att äta på hotellet när du är bortrest. Men i det här fallet måste vi nästan insistera. Hela Nordic Light Hotel handlar om att få ge dig en känsla av Norden och nordisk gästvänlighet, och vår restaurang är inget undantag. Med nordiska smaker och råvaror i fokus serverar vi alla våra rätter med en modern twist. Menyn är häften vegetarisk och andra hälften fisk, skaldjur och kött från den nordiska regionen.
Men det är inte bara smakerna som gör det här stället till en showstopper. Den övergripande designvisionen som det kreativa geniet Todd Saunders står för, och alla unika möbler som noggrant valts ut från 10 nordiska designers, förkroppsligar tillsammans Nordens innersta natur. Den strama inramningen i askträ utgör som en scen till vilken färgerna, mönstren, möblerna och framförallt människorna adderar livet och värmen. Det är en modern dröm om Norden som kommer till liv. 

Välkommen till en ny slags nordisk matupplevelse, utan pretentioner men med all smak och exceptionell service du kan önska.

RESTAURANG LYKKE

 

Ta med dig dina egna favoritmänniskor eller möt nya vid vårt community-table. Lykkes meny är en upptäcktsfärd i den nordiska matens traditioner och framtid. I klassiker och i experiment. Ofta med rötterna i fisk, skaldjur och kött från den vilda, fria naturen och noggrant utvalda primörer från lokala producenter. Alltid ackompanjerat med det du behöver i dryckesväg. Våra erfarna sommelierer guidar dig gärna genom den generösa vin-och dryckesmenyn.

Uteserveringen är öppen hela sommmaren och bjuder på sol från lunch fina dagar.


Mellan 15  juni och 25 augusti serveras mat från löjromsbarens meny. Se öppettider under löjromsbaren.

SOMMARMENY BOKA BORD

LÖJROMSBAREN

 

Vår bar, Löjromsbaren, är en njutning för törstiga på livets goda. En plats för att skämma bort sig själv och sitt sällskap med ett sällsynt vin, en iskall öl eller mängder av bubblor. Och löjrom. För löjromsbaren serverar, som namnet antyder, den svenska specialiteten i en rad olika varianter.
Men en nordisk upplevelse är inte komplett utan musik och vi kommer alltid att göra gott om plats för den. I våra hjärtan, i våra spellistor och till och med live när vi har artister vi vill introducera för dig. Din kväll hos oss kommer att få sitt alldeles eget soundtrack.

Mån – Tor: 11.00 – 23.00 / Köket stänger 21.00
Fre – Lör: 11.00 – 00.00 / Köket stänger 22.00
Sön: 11.00 – 22.00 / Köket stänger 21.00

SOMMARMENY CocktailMENY

 

Julbord

 

I vår nyrenoverade restaurang LYKKE & löjromsbaren tolkar vi julbordet som en hyllning till hantverket och råvaran. Ett svenskt traditionellt julbord med kärlek till fisk och skaldjur. Du får smaka på härliga rätter som nordiska charkuterier, saftig julskinka av rapsgris, hummer- och krabbsallad, löjromscanapeér och rykande färskt bröd från vårt egna bageri. Kvällen rundas sedan av vid det gedigna dessertbordet signerat vår fantastiska konditor Marita Ahonen.

Julbordet serveras de flesta dagar mellan 21 november – 24 december.
725 – 825 SEK inklusive en halv hummer som entré.

 

BOKA JULBORD

Temamiddagar

 

21 november – 24 december.
Julbord med halv hummer som entré för 725 – 825 SEK.

Löjromscanapeér, våra egna inlagda sillar och strömmingar, LYKKES citron- och fänkålsgravade röding, krispig grönkål med äpple och kummin, griljerad skinka av rapsgris, hembakad leverpastej med syrad gurka, madelmusslor med hjortrongrädde, ostar från nordiska gårdar samt julbordsklassiker och mycket mer.

31 december.
Nyårsmiddag. Meny kommer inom kort.

BOKA BORD

FRUKOST

 

Vår frukost måste upplevas! Börja dagen med en välsmakande och till största delen ekologisk frukost i centrala Stockholm. På vårt välfyllda buffébord hittar du hemlagade sylter och marmelader, nybakt bröd, pålägg och även ett stort utbud av både frukt och grönt. För dig som är hotellgäst hos oss ingår frukost alltid i rumspriset.

Om du inte är hotellgäst men ändå önskar att ta del av vår frukostbuffé är priset:

  • Vuxen 195:-/p
  • Barn 4 – 12 år 110:-/p
  • Barn 0 – 3 år äter gratis

Måndag – Fredag 06.30-10.00
Lördag – Söndag (samt helgdagar och under sommaren*) 07.30-11.00
*Samtliga dagar mellan 21 juni – 11 augusti (7+10 augusti 06.30-11.00)

BOKA BORD

 

Inner City Sessions – varje fredag från 17:00

 

Grymma DJ’s som skapar skön stämning med mat och dryck från Löjromsbaren.

Först ut på fredag (5/7) är Pierre Camilo.
”A sound tampered with by an international taint Camilo impressive delivery is epitomising the perfect vibe. Come by on Friday afternoon for the sounds of Deep Groovy house, beats, disco, house and more.”

Vi ses!

LÄS MER

Brunch – öppnar åter 7 september

 

Helgbrunch är som bekant en del av livets godaste, men nu gör vi bra ännu bättre. Varje* lördag och söndag kl.12.00-15.00 kan du komma och njuta av en nordisk brunchbuffé med härliga skaldjur och förfriskande bubbel, hos oss på LYKKE. Till tonerna av energisk, nordisk musik dukar vi upp färsk fisk och skaldjur, noggrant utvalda nordiska charkuterier och en dessertbuffé signerad vår fantastiska konditor Marita Ahonen.

*Brunchen har sommaruppehåll från 21 juni och öppnar åter 7 september.

  • Vuxen 325:-/p
  • Barn 1 – 12 år betalar 15:- per fyllda år

BRUNCHMENY BOKA BRUNCH