Nordic Light Hotel BOKA BORD
BOKA BORD
Nordic Light Hotel
BOKA BORD

Vasaplan 7, 111 20 Stockholm, Sweden

Latitude / Longitude 59.332631 / 18.056491

Vasaplan 7, 111 20 Stockholm, Sweden

Latitude / Longitude 59.332631 / 18.056491

Vasaplan 7, 111 20 Stockholm, Sweden

Latitude / Longitude 59.332631 / 18.056491

LYKKE & LÖJROMSBAREN

– En modern tolkning av nordisk mat och kultur

Det är kanske inte alltid självklart att äta på hotellet när du är bortrest. Men i det här fallet måste vi nästan insistera. Hela Nordic Light Hotel handlar om att få ge dig en känsla av Norden och nordisk gästvänlighet, och vår restaurang är inget undantag. Med nordiska smaker och råvaror i fokus serverar vi alla våra rätter med en modern twist. Menyn är häften vegetarisk och andra hälften fisk, skaldjur och kött från den nordiska regionen.
Men det är inte bara smakerna som gör det här stället till en showstopper. Den övergripande designvisionen som det kreativa geniet Todd Saunders står för, och alla unika möbler som noggrant valts ut från 10 nordiska designers, förkroppsligar tillsammans Nordens innersta natur. Den strama inramningen i askträ utgör som en scen till vilken färgerna, mönstren, möblerna och framförallt människorna adderar livet och värmen. Det är en modern dröm om Norden som kommer till liv. 

Välkommen till en ny slags nordisk matupplevelse, utan pretentioner men med all smak och exceptionell service du kan önska.

RESTAURANG LYKKE

 

Ta med dig dina egna favoritmänniskor eller möt nya vid vårt community-table. Lykkes meny är en upptäcktsfärd i den nordiska matens traditioner och framtid. I klassiker och i experiment. Ofta med rötterna i fisk, skaldjur och kött från den vilda, fria naturen och noggrant utvalda primörer från lokala producenter. Alltid ackompanjerat med det du behöver i dryckesväg. Våra erfarna sommelierer guidar dig gärna genom den generösa vin-och dryckesmenyn.

Lunch: Måndag – Fredag 11.30 – 14.00

Middag: Tisdag – Lördag 17.00 – 22.00

21 november 2019 – 6 januari 2020 serverar vi mat från vår utökade barmeny.

MENY BOKA BORD

LÖJROMSBAREN

 

Vår bar, Löjromsbaren, är en njutning för törstiga på livets goda. En plats för att skämma bort sig själv och sitt sällskap med ett sällsynt vin, en iskall öl eller mängder av bubblor. Och löjrom. För löjromsbaren serverar, som namnet antyder, den svenska specialiteten i en rad olika varianter.
Men en nordisk upplevelse är inte komplett utan musik och vi kommer alltid att göra gott om plats för den. I våra hjärtan, i våra spellistor och till och med live när vi har artister vi vill introducera för dig. Din kväll hos oss kommer att få sitt alldeles eget soundtrack.

Mondag – Torsdag: 11.30 – 23.00
Fredag: 11.30 – 00.00
Lördag: 16.00 – 00.00
Söndag: 16.00 – 22.00

Köket stänger 22.00 måndag – lördag och 21.00 på söndagar.

BARMENY

 

Brunch 

 

Helgbrunch är som bekant en del av livets godaste, men nu gör vi bra ännu bättre. Varje* lördag och söndag kl.12.00-15.00 kan du komma och njuta av en nordisk brunchbuffé med härliga skaldjur hos oss. 

Till tonerna av energisk, nordisk musik dukar vi bla upp Caeasarsallad, skagenröra, kokta krabbklor och noggrant utvalda charkuterier. Du finner även fiskbisque, helrostad kyckling och en nordisk ostbricka samt mycket mer. Dessertbuffén är signerad av vår fantastiska konditor Marita Ahonen – där vår favorit är äppelpaj med vaniljsås.

  • Vuxen 325:-/p
  • Barn 1 – 12 år betalar 15:- per fyllda år

*Söndagen den 15 december serverar vi årets sista brunch och öppnar åter 11 januari.

BRUNCHMENY BOKA BRUNCH

Inner City Sessions

Fredagar från 17:00

 

Grymma DJ’s som skapar skön stämning med mat och dryck från Löjromsbaren.

20 September – Patrik Ljungberg

27 September – Malin Karlsson & Lovisa Gunnarsson

4 Oktober – Nassim Mehran

11 Oktober – Julia Lindholm

18 Oktober – Réa Réa

25 Oktober – Tellstoem

Vi ses!

LÄS MER

Julbord i LYKKE 

 

Vi serverar hummer med majonnäs och citron som entré tillsammans samt en rösti med tångkaviar och tillbehör.

Du får sedan smaka på LYKKE’s inlagda sill, örtasill och brantevikssill tillsammans med krabbklor, räkor, rökt sik, vår aquavit- och dillgravade lax samt västerbottenpaj med romröra samt flera andra goda rätter.

På det kallskurna bordet finner du bla älgkorv, tegelrökt skinka med whiskeysenap, rökt lammstek och tupplevermoussé med tranbärssylt.

Naturligtvis hittar du även klassikerna köttbullar, svampomelett med spenat samt prinskorv som passar utmärkt tillsammans med gräddstuvad brysselkål. Samt mycket mycker mer.

Kvällen rundas sedan av vid det gedigna dessertbordet signerat vår konditor Marita med mandelmusslor, ris à la Malta, ostkaka med drottningsylt, struvor och saffranskaka.

Julbordet serveras mellan 21 november – 20 december för 725 – 825 SEK. God Jul!
BOKA JULBORD

Temamiddagar

 

21 november – 20 december.
Julbord med halv hummer som entré för 725 – 825 SEK.

31 december.
Nyårsmiddag. Bokningslänk, vinpaket samt fullständig meny kommer inom kort.

*Bakat ostron med choritzo, alger och grädde

**Stekt havskräfta, sotat äpple och jordärtskocka

***Huvudrätt presenteras inom kort

****Chokladfondant med salt dulce de lecheglass och tuille

BOKA BORD

FRUKOST

 

Vår frukost måste upplevas! Börja dagen med en välsmakande och till största delen ekologisk frukost i centrala Stockholm. På vårt välfyllda buffébord hittar du hemlagade sylter och marmelader, nybakt bröd, pålägg och även ett stort utbud av både frukt och grönt. För dig som är hotellgäst hos oss ingår frukost alltid i rumspriset.

Om du inte är hotellgäst men ändå önskar att ta del av vår frukostbuffé är priset:

  • Vuxen 195:-/p
  • Barn 4 – 12 år 110:-/p
  • Barn 0 – 3 år äter gratis

Måndag – Fredag 06.30-10.00
Lördag – Söndag 07.30-11.00

BOKA BORD