SVEN
Boka rum

Sofia Wernersson – Artist in Residence #1, 2017 – Nordic Light Hotel

Laddar Evenemang

Events

Sofia Wernersson – Artist in Residence #1, 2017 – Nordic Light Hotel

2017-02-09 08:00 - 2017-02-23 17:00

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sofia_Wernersson_Modern_Slavery1

Sofia Wernersson (bild: Ninnie Schröder)

 

Modern Slavery – Sofia Wernersson
Artist in Residence 9 februari- 23 februari

ARTIST IN RESIDENCE #1, 2017 på Nordic Light Hotel

Inte i Sverige, inte i Stockholm – inte här?

Slaveri existerar fortfarande, i en fasansfull och allvarlig form. Det är ren människohandel, främst för sexuella ändamål.

En felaktig föreställning är att ensamma, handikappade, fula stackars män söker tröst och närhet för ett ögonblick. Det rör sig snarare om en chef, en äkta make, kollega, elitidrottsman, granne…

Modern Slavery är ett projekt med en djup önskan om att rikta uppmärksamhet mot den utsatta människan som faller offer för trafficking. Att flytta fokus från svepande termer till den enskilda individen. En dotter, en syster, en mamma, ett liv. En människa, precis som du och jag – berövad på sitt eget liv. Varje individ är den viktigaste.

I två veckors tid kommer Sofia Wernersson, i ett samarbete med NLH och Simon Häggström (författare och människohandelspolis) från Stockholmspolisens prostitutionsgrupp, att skapa två- och tredimensionella konstverk med hjälp av kol, akryl, nät och bladguld.

—————————————————————————————————

Sofia Wernersson

Känd från Konstnärsdrömmen, SVT.

”Sofia framhärdar med sin svartvita sagoton och fångar former och kompositioner som få andra.”

Ernst Billgren

Sofia Wernersson är den unga supertalangen vars konstverk har beskrivits som ”mörka, coola och dramatiska” av den ansedde konstkritikern Mårten Castenfors. I SVT1:s storsatsning ”Konstnärsdrömmen” gick hon hela vägen till final bland över 3000 sökande konstnärer.

Wernersson har ett flertal utställningar, utmärkelser och ett konststipendium på sin meritlista, och är just nu aktuell med utställningen ”Shadow of the north” på Stockholmsgalleriet Magnoart.

Hon är en mångfacetterad konstnär som gjort allt från att skriva låttexter som letat sig in på svensktoppen, till att designa kläder, fotografera, illustrera och utveckla grafisk design för välkända svenska företag. Gemensam nämnare för Wernerssons konstnärliga uttryck är önskan om att förmedla känslor och ett budskap med möjlighet till tolkning.

”Jag ser på mitt konstnärskap som en ständigt pågående personutveckling och en möjlighet till att förmedla en känsla, sända ett budskap eller göra ett ställningstagande. Gärna inom områden jag själv brinner för så som klimatfrågor och mänskliga rättigheter.”

Vad är konstnärsdrömmen?
http://www.svtplay.se/klipp/10948129/trailer-konstnarsdrommen