SVEN
Boka rum

Mia Galde – Artist in Residence #5 – Nordic Light Hotel

Laddar Evenemang

Events

Mia Galde – Artist in Residence #5 – Nordic Light Hotel

2016-08-18 08:00 - 2016-08-31 17:00

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

 

Maria-Galde
Mia Galde
Artist in Residence 17 augusti – den 31 augusti

ARTIST IN RESIDENCE #5 på Nordic Light Hotel
Mia Galde är fotograf, konstnär och lärare inom fotografi i Stockholm. Hon har lång erfarenhet av att arbeta som fotograf och har många personliga projekt som hon arbetar med. Projekten tar ofta utgångspunkt i ett tema som hon utforskar och ibland återkommer till.

Hon har haft flera utställningar och föreläser och håller workshops regelbundet. Att inspirera och en kärlek till bildkonsten är vad som driver henne.
Kameran använder hon som ett verktyg för att förstå världen och sig själv och genom bilderna kan hon dela med sig av sina upplevelser. Med sitt speciella öga och unika bildspråk målar hon fram en rik suggestiv bildvärld som är i ständig utveckling.

Mitt projekt på Nordic Light: (The Light Rooms)
Under min Artist in Residence vill jag utforska det fotografiska rummet i dess djupaste mening och fotografiskt gestalta min upplevelse av hotellet och vistelsen. Jag kommer att arbeta rent praktiskt med att förvandla mitt hotellrum till en stor kamera genom att använda mig av mörkläggning och ett styrt ljusinsläpp, s.k. camera obscura. Förutom att bo inne i kameran kommer jag även att fotografera de projektioner som uppstår och dessa bilder kommer sedan att presenteras på hotellet tillsammans med andra bilder som producerats under vistelsen.

Jag kommer att arbeta i hotellets lobby under perioden och hoppas på många spännande möten och samtal. Kom gärna förbi och få ditt porträtt taget i min lilla porträtt-hörna!

Mia Galde är årets femte Artist in Residence. I projektet bjuder Nordic Light Hotel in konstnärer att bo, äta och arbeta på hotellet under två veckors tid. Idén är att göra den konstnärliga processen levande och tillgänglig för allmänheten. Konstnären sätter sina egna arbetstider och varje projekt resulterar i en utställning på hotellet efter de två veckornas slut. Vernissage på Mia Galdes projekt kommer vi att återkomma till.

https://www.facebook.com/mia.galde?fref=ts

https://www.instagram.com/miagalde/