SVEN
Boka rum

Hotell nära Centralstationen i Stockholm

Hotell nära Centralstationen i stockholm

Hotell nära Centralstationen

Centralstationen i Stockholm

Centralstationen i Stockholm

Hotell nära Centralstationen och Arlanda Express

Bekväm resa till Arlanda flygplats

—- Nära Arlanda Express & Centralstationen —-

Nordic Light Hotel är ett hotell nära centralstationen i Stockholm och Arlanda Express. Läget är svårslaget invid shopping, uteliv, restauranger och stadens pulserande hjärta. Centralstationen i Stockholm är Sveriges största järnvägsstation och den ligger på Norrmalm, den södra delen av stationen kallas också för Stockholm city.

Stockholms Central invigdes år 1871 och är sedan 1986 ett statligt byggnadsminne och ligger centralt mellan stadsdelarna Marieberg, Kungsholmen, Norrmalm, Riddarholmen och Gamla stan. Stationen har flera serviceinrättningar som Turistinformation, Förvaringsboxar, Taxi och Laddningsstationer m.m. Stationen är också helt handikappanpassad. Centralstationen är en naturlig mötesplats och i den stora öppna centralhallen som är 119 meter lång och 28 meter bred möts du av limträbågar i taket och det naturliga dagsljus som släpps in via tak lanterniner och sidofönstren samt genom välvda gavelfönsterpartier ger centralhallen ett behagligt ljus. Centralhallen smyckas också med en dryckesfontän från 1940-talet som är den enda som finns kvar i originalskick. I hallens kassettak kan man också se en fantastisk orientalisk takmålning som målades på 1910-talet och den ger dig en konstupplevelse utöver det vanliga när du går genom hallen. Under 1920-talet ansågs hallen vara Sveriges vackraste. Stockholms centralstation har nästan allt du kan tänka dig, det finns över 60 butiker, restauranger och caféer. Med tunnelbanan eller citybanan kan du åka nästa vart som helst i och runt Stockholm. I anslutning till centralstationen ligger Arlanda Express som tar dig till flygplatsen på ca 20 min.

I direkt anslutning till Centralstationen ligger den mest trafikerade tunnelbanestationen i Stockholm, T-centralen. På den här stationen möts alla tunnelbanelinjer blå-, röd- och grön linje. Stationen har tre olika plan samt tre stora biljetthallar. När du bor på Nordic Light Hotel nära Centralstationen i Stockholm, så ger detta dig en möjlighet att enkelt kunna utforska och uppleva stadens alla fantastiska sevärdheter och attraktioner på ett enkelt och smidigt sätt. Välkommen att boka din vistelse på Nordic Light Hotel som är ett hotell nära centralstationen i Stockholm.