SVEN
Boka rum

Evenemang

Laddar Evenemang

Events

Nordic Light Hotels lobby är en levande mötesplats för människor, musik, skapande och konst. Avslappnade affärsmöten blandas med hotellgäster från hela världen, stamgäster, förbipasserande – och inte sällan en arbetande Artist in Residence. Detta unika koncept går ut på att en intressant konstnär under en månad bor på hotellet och skapar sina verk i en tillfällig ateljé i lobbyn/restaurangen. Vi bjuder också regelbundet in DJs, låter konstnärer styla om lobbyn, hänger tillfälliga utställningar och utgör en arena för bokreleaser och informella föreläsningar.

ARTIST IN RESIDENCE 2017 –
NU KAN DU ANSÖKA!

Är du eller någon du känner rätt person?

Vi på Nordic Light Hotel söker nu konstnärer, grafiker eller fotografer.
Dina verk och arbetssätt ska funka i vår hotellobby. Januari till oktober söker vi 8st personer som får bo hos oss i 2 veckors tid (Ej samtidigt).

Det är ditt projekt som räknas, och det är ditt mål som är viktigt för oss.
Vi blir lyckliga av att kunna hjälpa dig med nå ut till fler ögon, och våra hotellgäster uppskattar enormt att vi har kreativa personer som jobbar i vår lobby.  För att det inte ska uppstå några frågetecken så har vi några krav för att det  inte ska uppstå problem i vår drift, samt att vi vill försäkra oss om att du är rätt person för projektet och är fast beslutsam att följa fullfölja ditt projekt.

Vi kommer självklart inte att lägga oss i om du säljer dina verk, och vill inte ha betalt på något vis. Vi vill bara låna ut vår lobby till dig så du kan använda den som Ateljé. Som tack får du bo på Stockholms trevligaste hotell utan kostnad, och äta frukost, lunch och middag på restaurang THE CROOKED LEG i 14 dagar. Vi hjälper även till med billigare material om så behövs. Vi kan även hyra in vaktmästare med skylift för att hjälpa dig med installationer.

Hur du ansöker?

Maila till info@nordiclighthotel.com

Märk mailet med ”AIR 2017 ”. OBS! Vi sorterar bort oseriösa mail där personer inte tagit sig tid till att Se dom kriterier som behövs för att ansöka till oss.  (Vi får in tusentals ansökningar så vi kommer bara att höra av oss till dom vi är intresserade av. Vi tar endast emot ansökningar via mail.)

Svara på dessa frågor i mailet:

  1. Hur ser ditt projekt ut om du blir ARTIST IN RESIDENCE på Nordic Light Hotel 2017?
  2. Vad är ditt mål med att ansöka till oss?
  3. Hur kan du hjälpa dig själv/oss att synas när du är hos oss på sociala medier?
  4. Hur vill du att ditt vernissage ser ut?

OBS!

Vi ser gärna att..

· Du mellan 16.00 och 21.00 kommer jobba i vår lobby framför receptionen, tiderna beror på att det är då du får mest uppmärksamhet. Samt att det funkar bäst för hotellets logistik.
· Du är över 21 år.
· Du fullföljer ditt projekt DU SJÄLV har valt när du ansökte till AIR.
· Du dokumenterar kontinuerligt ditt arbete på sociala medier.
· Du är öppen och social mot våra gäster som visar intresse för ditt arbete.
· Dag 14 har ett vernissage där du visar upp ditt arbete. NLH hjälper till med eventet så klart.
· Du skapar ett event dag 7, där det anordnas någon form av workshop/aw
Där hotellgäster och dina inbjudna vänner kan interagera med ditt arbete.